Képzés-fejlesztés

Tanácsadás

A mentális egészség hatással van mindennapi életünk pszichológiai, érzelmi, társadalmi vonatkozásaira, valamint fizikai egészségünkre. Számos területen fontos szerepet játszik, döntéshozatalban, stressztűrő képességünk kiaknázásában, a társas toleranciában, változással járó élethelyzetekben.

Életünk jelentős részét a munkahelyen töltjük, így a mentális egészség szorosan kapcsolódik a munka világához is. Napjainkban egyre több ember számára jelent komoly kihívást a stresszes helyzetekkel való megküzdés, ezáltal a lelki reziliencia megőrzése.

A rövid, fix időtartamú ülések során a személyiség fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt (pl. vezetési képesség, csoportviselkedésmód-ismeret, önismeret). Ezek az alkalmak négyszemközti beszélgetések a tanácsadó és a kliens között, melyekre érvényes a titoktartási kötelezettség. A pszichológiai tanácsadás segítséget nyújthat az egészségtudatos életmód támogatásában, az ezekhez kötődő célok megfogalmazása és pontosítása által egy egészségesebb lelkület megteremtésében. A sikeres kommunikáció, az erőforrások feltárása, a stressz-és frusztrációtűrés fejlődése következtében a munkavállaló egyéni motivációja és szervezet iránti elköteleződése jelentősen gyarapodhat, növelve  hatékonyságát. 

Milyen esetben ajánljuk?

  • Új munkavállaló felvételénél
  • Munkahelyi rotáció / Munkakörbővítés alkalmával
  • Strukturális átalakítások esetében
  • Munkavállalói jóléti program esetén
  • Változás és krízis menedzsment támogatásaként
  • Minden esetben, hiszen az egészségmegőrzés, a prevenció hatékony módszer lehet a későbbi károk, veszteségek elkerülése végett
Anima Polygraph Kft. linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram