Szervezeti diagnosztika

Eseményelemzés

Elemzési módszertan, mely a szervezet életében előforduló nemkívánatos események teljeskörű vizsgálatát teszi lehetővé a megelőzés érdekében.

Vannak olyan szervezetek, amelyek fokozottan ki vannak téve adott biztonsági eseményeknek, úgy mint balesetek, kvázi balesetek, emberi mulasztások, üzemzavarok vagy konkrét támadások. Ezek az esetek elemi eseményekből állnak, melyek közvetett és közvetlen hozzájáruló tényezők (okok) kölcsönhatásának eredményeképp következnek be. Lehetnek technológiai, egyéni, csoport szintű, környezeti és szervezeti tényezők, melyek a fejletlen biztonsági kultúra résein átjutva okozzák a nemkívánatos eseményeket. 

A SOL (Safety through Organizational Learning) elemzés során a megtörtént hibából erőforrás kovácsolható. A munkavállalók közül kiválasztott résztvevők végig haladnak a bekövetkezett/lehetséges kockázati cselekményen, mely által feltárják a szervezet biztonsági réseit és javaslatokat tehetnek azok korrigálására. A folyamat végére azonosíthatóak a biztonsági anomáliák, hiányosságok. A szervezeti tanulás eredményeként a szervezet számára lehetőség nyílik a potenciális eseményekkel való adaptív megküzdésre.

Anima Polygraph Kft. linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram